Peru – Fusion cooking

Berömda underverk, regnskogar och majestätiska vandringsleder – Peru har många fantastiska skatter. Men för mig är maten den största upptäckten av dem alla. I denna buffé beger vi oss till Limas gator för att skapa fusion cooking av våra svenska råvaror och det urbana peruanska köket.

I Peru kryddas de traditionella rätterna med multikulturella influenser från alla kontinenter. Den syrliga nationalrätten ceviche, potatisbaserade causa med den sötstarka aji-chilin, rotsaker rostade med citronhonung och så klart de kryddiga såserna – vi har handplockat godbitarna från en lång lista av favoriter och satt vår egen prägel på dem.

Som avrundning på buffén rekommenderar vi passionsfruktscurd med exotisk fruktsalsa och rostade kokosflakes.

Fotograf: Josef Eliasson, Sunday AB

DEN BÄSTA SKOLAN

Jag har jag haft den stora förmånen att få jobba med Perus ambassad i Stockholm och ambassadörsparet José Beraun och Dorte Bergendahl vid framtagning av buffén. En bättre skola för peruansk mat får man leta efter. Där har jag lärt mig hur man godast tillagar rätterna och nu sitter såväl smaker som kryddor perfekt!

Det är med entusiasm jag ser hur det sydamerikanska köket börjar etablera sig hos oss skandinaver och det känns väldigt roligt att få bjuda på färska aha-upplevelser från dagens trendiga Peru i årets höstbuffé.

Cajsa och gänget

PERU – FUSION COOKING: 

  • Ceviche – Gös med lime, färsk koriander, chili och rostad majs
  • Causa – Potatis med gul aji-chili, rökt lax och avokado
  • Sallad – Höstens blad med granatäpple och getost toppad med yuzurostade sesamfrön
  • Kyckling – Pollo a la Brasa med soja, paprika och vitlök
  • Grillspett – Lomos Saltado med oxfilé, paprika, tomat och lök med kryddig sojasås
  • Rotsaker – Rostade med citronhonung, röd quinoa och limabönor
  • Kryddiga såser – Aji-chilimayo och koriandersalsa
  • Sesambaguette

289 kr/person

 

Rekommenderad dessert:

Passionsfruktscurd med exotisk fruktsalsa och rostade kokosflakes 79 kr/person

Passionsfruktscurd med exotisk fruktsalsa och rostade kokosflakes, mindre variant 65 kr/person 

 

Catering från 20 personer. 

Här hittar du fler menyer samt hela vårt sortiment av bufféer, à la carte och snittar!