Innehåll
- Osten De utvalda ostarna kommer från Skogsbackens ost utanför Örsundsbro. Där tillverkar Marih och hennes man Ramon ostarna för hand tillsammans med mycket kärlek. Lille Don- En lagrad hårdost som är slutlagrad i Skogsbackens jordkällare. Osten har en torr, mogen och lite pepprig smak med fin sälta i eftersmaken. Ida- En opastöriserad vitmögelost som har en läckert gräddig konsistens med en lätt ”nötig” smak.
- Marmeladen Den prisbelönta marmeladen kommer från Lagerlöfska magasinet i Fjärdhundra. Där kokar Kristina Lagerlöf marmelader, sylter, chutneys, mos, geléer mm allt eftersom råvaror finns att tillgå i säsong. Allt småskaligt och råvarorna är lokalt odlade eller egenodlade, ofta ekologiska. ”Pistage” Äppel- och citrusmarmelad med pistagekärnor är marmeladen vi valt till ostbrickan, prisbelönt i SM i mathantverk!
- Fröbrödet Fröbrödet bakas i Cajsa´s kök med ekologiska linfrön, solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön tillsammans med en kallpressad ekologisk rapsolja och havssalt. Brödet är glutenfritt.
- Cajsamarinerade Oliver Svarta oliver från Ligurien blandat med gröna oliver från Italien marineras i olivolja, citron, chili, paprika och timjan… alla fina smaker från Medelhavsområdet.
- Praliner Från Annelie K, Uppsalas egna chokladmakare kommer dessa handgjorda praliner. Annelie har en stor passion för choklad och hon har glatt oss Uppsalabor i många är med sin chokladverkstad där smaken står i centrum. Pralinerna har smak av salt kola och choklad samt hallon- och choklad
- Tillbehör Druvor och färska jordgubbar hör Alla hjärtans ostbricka till, den smidiga träbrickan ingår.