Så jobbar vi med säkra leveranser - Cajsa´s Kök Så jobbar vi med säkra leveranser - Cajsa´s Kök Till webbshoppen

Så jobbar vi med säkra leveranser

Vi på Cajsa´s Kök bevakar händelseförloppet och utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) och följer de riktlinjer som ges av våra myndigheter. Vår högsta prioritet är våra gästers och medarbetares hälsa och välbefinnande. Du som kund ska känna dig trygg när du besöker våra lunchrestauranger och beställer lunch och catering från oss. Ett steg i det är att vi berättar hur vi arbetar med hantering av livsmedel och leveranser.

Höga krav på kvalitet, hygien och hållbarhet

De höga kraven på mathantering och hygien går hand i hand med vår ambition. Vi lagar alla vår mat i ett godkänt produktionskök som kontrolleras ett flertal tillfällen årligen av myndigheter, Anticimex och kvalitetscertifieringsorganisationer. Vi är certifierade enligt IP Livsmedel, en standard som omfattar ett grundläggande arbete med livsmedelssäkerhet, där produktsäkerheten för konsumenten står i centrum. Kraven omfattar bland annat hygien, spårbarhet och redlighet, enligt HACCP.  

Egenkontroll viktigt

Vi jobbar kontinuerligt med ett väl genomarbetat egenkontrollprogram och HACCP-plan. Maten tillagas i ett nyrenoverat och modernt kök och håller hög kvalitet på grund av moderna produktions-, nedkylnings- och packmetoder, samt en obruten kylkedja från nedkylning till leverans. Vi är sedan 2015 IP-certifierade.

Så här jobbar vi för säkra leveranser:

  • Obrutna kylkedjor
  • Kalla packrum
  • Snabb nedkylning
  • Vid utleverans/catering används värmeboxar och transport sker i kylbil.
  • Kallmatsportionering sker i kylt utrymme
  • Färdigmatssortimentet är märkt med innehållsdeklaration (innehållsdeklaration medföljer alltid vid lösvikt samt matlådor har alltid märkning på etikett).
  • Transporbilar och boxar som används vid utleverans rengörs regelbundet så att de hålls rena och fräscha, samt får ej användas till annat ändamål som gör att maten kan ta skada.
  • Chauffören informeras alltid om vilka livsmedel som transporteras så att han kan iaktta erforderliga försiktighetsmått.
  • Utbildning till alla anställda inom hygien, rutiner, egenkontroll mm
  • Utöver lagstadgade kontroller av myndighet, gör även Anticimex kontroller flera gånger per år.

 

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna på 018-130 190 eller info@cajsas-kok.se.

Fler Nyheter