cajsas köks catering och konferens i uppsala och stockholm

konsert i Botaniska Trädgården

Music in the Garden

Music in the Garden är ett musikevenemang med en serie intima utomhuskonserter i kammarmusikalisk anda. Ett smörgåsbord av smakrika och varierande musikaliska anrättningar, kryddade med glädje och passion. Platsen är Borggården i den vackra, anrika Botaniska trädgården i Uppsala, och årstiden – sommar – blir den perfekta inramningen!

Unika konserter med allt från en hyllning till Beethoven, musik av Schubert och Bach, en brasiliansk afton, jazz och musik av tangons förgrundsgestalt, den store Astor Piazzolla som i år skulle fyllt 100 år. Och sång på högsta nivå bland mycket mer!

Konsertserien och datum

Festivalserien invigs den 16 juni med Askenäs Kammarensemble och pianisten Christopher Hästbacka som solist i Beethovens briljanta och virtuosa femte pianokonsert. Den pågår sedan hela sommaren med totalt elva högklassiga konserter som bjuder på musik för alla smaker.

 • Onsdag 16.6 Askanäs Kammarensemble hyllar Beethoven och framför den majestätiska, pianokonsert nr 5 ”Kejsarkonserten”.
 • Torsdag 17.6 Anabel Montesinos. Temperament, glöd och oemotståndliga rytmer från en av Spaniens klarast lysande gitarrstjärnor.
 • Onsdag 30.6 Peter Jablonski. Upplev en magisk kväll tillsammans med den världsberömda pianisten från Lyckeby i Småland.
 • Torsdag 1.7 David Härenstam Trio & operasångerskan Susanna Levonen firar tangomästaren Ástor Piazzollas 100-årsjubileum.
 • Onsdag 7.7 Malena Ernman och Mats Bergström bjuder på en kväll med musik av Mozart, Rossini och örhängen från tidlösa musikaler.
 • Torsdag 8.7 Johan Dalene och Julien Quentin. Svenskt stjärnskott på violin möter fransk pianist och spelar bland andra Ravel, Sibelius och Prokofiev.
 • Tisdag 3.8 Yamandu Costa. Den genialiske gitarrvirtuosen från Brasilien trollbinder sommarkvällen med sin 7-strängade gitarr.
 • Onsdag 18.8 Magnus Holmander och Irina Serotyuk. Musikanteri och magi i världs- klass med klarinett och accordion i elegant samspel.
 • Torsdag 19.8 Joel Lyssarides Trio spelar lyrisk pianojazz med en gnutta svenskt vemod och en blinkning till klassiskt musik.
 • Onsdag 25.8 Amalie Stalheim. En av Nordens mest spännande unga cellister spelar musik av Bach och den finska tonsättaren Kaija Saariaho.
 • Torsdag 26.8 Stenhammar Quartet + hemlig gäst. En av Skandinaviens främsta stråkkvartett spelar Schuberts kvintett, kompositörens hyllning till Mozart och Beethoven.

Hela programmet hittar ni även på Facebook och biljetter bokas via Tickster!

Samarbetspartners

Festivalen arrangeras av Klaus Pontvik i samarbete med Uppsala Internationella Gitarrfestival och flera samarbetspartners och sponsorer, bland andra Botaniska trädgården, Uppsala Universitet, Uppsala kommun, Estrins Piano, Musik i Uppland och Cajsa´s Kök som står för mat och dryck.

Mat & Dryck

Cajsa´s Kök finns på plats i Botaniska Trädgården med försäljning av sallad, wraps, fika och lokalproducerade drycker! Vår portionsförpackade Säsongslåda med smak av Uppland kan ni förbeställa via Tickster.

Beställ catering i Uppsala och Stockholm

Vi levererar catering till både Uppsala och Stockholm med omnejd. Lägg din beställning direkt i vår webbshop eller kontakta oss!

 • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt