Förrätt | Varmrätt | Dessert
Nyårsmeny
FÖRRÄTT
Hummermosaik med brynt smör och gari, glacerad kål, hummerbisque samt friterad munk på jordärtskocka
Vegetariskt alternativ: Norimosaik med purjolök, glacerad kål, jordärtskockssoppa samt friterad munk på jordärtskocka
VARMRÄTT
Helstekt oxfilé med rödvinssås på rökt märg, tryffelkrokett med mörkokt revben, grillad zucchini och tomat samt Karljohancrème och potatispuré
Vegetariskt alternativ: Duxellefylld smördeg med spenat och västerbottensost, grillad zucchini och tomat, Karl-johancrème och potatispuré samt rostad löksky
DESSERT
Hallonbavaroise med chokladbrownie, salt fudge, dulce de leche och citrusmaränger
nyår
Dryckestips
Det nya året ska firas med pompa och ståt och rätt dryck till maten hjälper till att förhöja smakerna! Här har vi samlat lite tips gällande dryck till årets nyårsmeny:
- Till förrätten serveras gärna ett vitt vin med fatkaraktär, för att ge viner den fyllighet och smörighet som matchar rätten bra. Önskas öl till maten, välj ett med måttlig beska och frisk stil!
- Ett fylligt rött vin med fatkaraktär och rund smak passar perfekt till varmrätten! En mörk lager eller en ale är ett bra val för dig som önskar dricka öl till maten.
- Desserten serveras gärna tillsammans med ett dessertvin som antingen lyfter fram bärigheten eller som fokuserar på chokladtonerna!
I vår webbshop hittar du färdiga förslag på drycker till nyårsmenyn!
catering nyår Uppsala
Snittar
Med snittar till fördrinken ger du middagen en extra guldkant!