Cajsa´s Vårbuffé 2023
Tapas på vårt vis
I årets vårbuffé – Tapas vårt vis bjuder vi på en perfekt smakbalans. Här får de Grillade räkorna med spansk chili en spännande twist med gratinerad mussla och gurkemulsion, den Lufttorkade skinkan från Sverige serveras i mingelvänlig strut tillsammans med Manchego och picklad rädisa, och den saltkokta potatisen – Papas arrugadas, lyfter vi med en frisk mojo rojo för en smakfull upplevelse!
- Grillade räkor med spansk chili och örter samt gratinerad mussla med gurkemulsion
- Pintxos – Fylld rostad paprika med crème på kallrökt lax
- Svensk lufttorkad skinka, Manchego och citronsaltad rädisa
- Croquetas med pimiento de padrón samt rostad majsaioli
- Brochetas – Hagbykyckling på spett med ramslök, citron och honung från Uppsala Linneanska trädgårdar
- Tortilla – Spansk potatisomelett med spenat, rökt paprika och grillad vårlök
- Råhyvlad sparris med fänkål, sockerärter och saffransdressing
- Papas arrugadas – Saltkokt färskpotatis med mojo rojo
- Färskostcrème med Skogsbackens salladsost, granatäpple och färsk dill
- Spanskt bondbröd bakat i gjutjärn, smaksatt med oliver och soltorkad tomat
Beställ senast 30 april så bjuder vi på dessert!
Cruasán fylld med jordgubbar, mandelcrème och rabarbersirap (värde 65 kr)
Cajsa´s Vårbuffé 2023
Utvalda rätter
Till Utvalda rätter har vi plockat ut några favoriter från vårbuffén till en lite mindre, men minst lika mättande buffé!
- Grillade räkor med spansk chili och örter samt gratinerad mussla med gurkemulsion
- Brochetas – Hagbykyckling på spett med ramslök, citron och honung från Uppsala Linneanska trädgårdar
- Tortilla – Spansk potatisomelett med spenat, rökt paprika och grillad vårlök
- Råhyvlad sparris med fänkål, sockerärter och saffransdressing
- Färskostcrème med Skogsbackens salladsost, granatäpple och färsk dill
- Spanskt bondbröd bakat i gjutjärn, smaksatt med oliver och soltorkad tomat
Cajsa´s Veganska Vårbuffé 2023
- Zucchinirullar med ugnsbakad tomat, vitlök och koriander
- Pintxos – Fylld rostad paprika med örter
- Legymfat med citronsaltad rädisa, pimiento de padrón och grillad majs med örtcrunch
- Grön gazpacho med avokado, grillad gurka och jalapeño
- Grillspett med marinerad ostronskivling, albondigas och aubergine
- Potatisflarn med tångrom, syrad lök och hackad dill
- Råhyvlad sparris med fänkål, sockerärter och saffransdressing
- Papas arrugadas – Saltkokt färskpotatis med mojo rojo
- Dip på smörbönor med rökt paprika och kummin, toppad med granatäpple och olivolja
- Spanskt bondbröd bakat i gjutjärn, smaksatt med oliver och soltorkad tomat