julbuffé
Julens rätter med vår egen twist!
- Krämig sill med äpple, fänkål och pepparrot
- Inlagd sill med Mackmyras hjortrongin och rosmarin
- Dillkryddad sillpotatis
- Ägghalva ”Devil’s egg”
- Gravlax med senapsglaze på honung från de Linneanska trädgårdarna
- Inkokt lax med örtdressing på syrad grädde
- Kallrökt laxröra med ägg, dill och västerbottensost samt toppad med tångrom
- Krämiga rödbetor med chèvre, honung och rostade mandlar
- Julskinka griljerad med ingefära, nejlika och långpeppar serverat med konjakssenap
- Grönkålsallad med apelsin, glöggkokt rödkål och granatäpple
- Lättrökt ankbröst med Five spices samt glaze på citrongräs och rostad vitlök
- Våra trillade köttbullar med ansjovis och grovkornig senap
- Prinskorv från Andersson & Tillman
- Janssons frestelse med skarpsill och gratinerad med dillsmör
- Mörkt julbröd och krispigt knäckebröd
- Färskostcrème med kryddost och kummin samt saltat svenskt smör
- Brieost med marmelad på havtorn och blodgrapefrukt
Till dessert rekommenderar vi:
Passionsfruktscurd med exotisk fruktsalsa och rostad kokos, 65 kr