cajsas köks catering och konferens i uppsala och stockholm

Cajsa tilldelas prestigefyllt matpris

Cajsa tilldelas prestigefyllt matpris

Det ansedda gastronomiska sällskapet Lilla Sällskapet delar varje år ut matpriset Cadiers smaksked till en matprofil i landet ”som förvaltar och utvecklar de svenska mattraditionerna på ett förtjäntfullt sätt”. Årets pris tilldelas Cajsa Johansson, grundare av Cajsa’s Kök, för betydande och bestående insatser i det svenska köket.

Lilla Sällskapet bildades 1814 med syfte att främja svensk matkultur och består av 21 ledamöter, däribland flera välkända kockar och kulturpersonligheter. Under en ceremoni måndagen 27 augusti mottog Cajsa Johansson det årliga priset Cadiers smaksked.

Motivering: Lilla Sällskapet tilldelar Cajsa Johansson Régis Cadiers smaksked för utomordentlig och framgångsrik gastronomisk gärning. Med skickligt, inspirerande och gott ledarskap leder hon sitt företag till gästernas nytta och nöje.

– Jag är oändligt tacksam och glad för denna hedersamma utmärkelse, Cadiers smaksked! Också tacksam för mitt yrkesval, att verka i en bransch där allt är möjligt tillsammans med ett energirikt och glatt team!, säger Cajsa Johansson.

Cajsa är grundare av Cajsa’s Kök, ett ledande företag inom evenemangs- och festcatering med kunder i Uppsala, Stockholm och Mälardalen. Cajsa har under många år även varit jurymedlem i Årets Kock.

Den första smakskeden delades ut 1966 till Werner Vögeli. Cajsa har nu fått smaksked nr 52 och blir därmed en i raden matprofiler att få denna utmärkelse, såsom Leif Mannerström, Stefano Catenacci, Mathias Dahlgren och Melker Andersson.

Foto: På bilden syns Cajsa och Lilla Sällskapets ordförande Christina Möller.
Fotograf: Björn Lindberg.

Lilla Sällskapet grundades 1814 och återuppstod 1966 i syfte att främja matkultur. Detta gastronomiska sällskap består av 21 ordinarie ledamöter. Lilla Sällskapet har under åren bestått av en lång rad personligheter som värnat den svenska kokkonsten, baserat på det ursprungliga sällskapets spiskvartsinnehavare Gustava Björklunds mästerliga kokböcker, och med husmanskosten som utgångspunkt för dagens och framtidens matlagare.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Obligatoriskt